DE WERKBIJ HONING

HONING IS EEN NATUURPRODUCT

Honing is voor 100 procent een natuurproduct. De bijeen verzamelen nectar op de bloemen. In de bijenkast onttrekken ze vocht aan de nectar, ze dikken die in en voegen er stoffen aan toe. De imker haalt de door de bijeen verzegelde raten uit de kasten en ‘slingert’ de honing uit de raten. Deze honing wordt gezeefd en in potten gedaan. Zo blijft het een kwalitatief hoogwaardig natuurproduct.

HET VERHAAL

Imkerij de Werkbij is opgericht door Kees en Jannitha Verrips. Beide hebben een sociale achtergrond en dat is goed terug te zien in het karakter van de organisatie: arbeidsplekken bieden voor sociaal zwakkeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Kees en Jannitha geven aan zich te laten inspireren door de bij. Door de imkerij willen ze bijdragen aan het behouden van de honingbij. Daarom ondersteunen ze imkers door hen te faciliteren en de honing en was in te kopen. Vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal en met een gezellige winkel op de Veluwe wordt de heerlijkste honing en daaraan gerelateerde producten (pollen, propolis en nog veel meer). De honing komt uit Europa, voornamelijk uit Spanje.

 

DIVERSE SMAKEN HONING, ZOALS:

  • Heidehoning. Een zeer geurige, pittige honing en volbruin van kleur. ‘De koning onder de honing”. Wel wat duurder, maar ook dunner uit te smeren omdat ze zo pittig is. Goede heidehoning is zo stijf, dat, als de pot wordt omgekeerd, de geleiachtige honing er niet uitloopt.
  • Fruithoning. De naam zegt het al: fruitig van smaak en minder zoet. Deze honing is licht van kleur en kristalliseert niet zo snel.
  • Bloemenhoning. Verschilt sterk van smaak. Al naar gelang het jaargetijde waarin de honing door de bijeen wordt gewonnen. Een heerlijke honing. Ook voor wie nog nooit honing heeft geproefd. Rijk aan vitaminen en mineralen.

 

 

 

 

 

 

VERKOOPPUNTEN

DuZa4Fair, Passage 24 – Veenendaal
(onderdeel van het Trefpunt#duurzaam)

* Webshop Imkerij De Werkbij  www.dewerkbij.nl

KARAKTERISTIEKEN

* Lokale onderneming
* Werkgever met arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

PRODUCENT

logo imkerij de werkbij