ECOBOERDERIJ DE HAAN – INGEN

Merk het verschil van A2-melk !

In het Betuwse Ingen ligt de Ecoboerderij van Mathijs de Haan. Een innovatieve melkveehouderij. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten. Als ze in de winter op stal staan krijgen ze alléén maar gras. Géén graan of krachtvoer. Ecoboerderij de Haan was de eerste biologisch gecertificeerde boerderij met de bijzondere A2-melk.

HET VERHAAL ACHTER DE A2-MELK VAN DE ECOBOERDERIJ.

Op het Engelse Guernsy geven de koeien een bijzondere melk , A2-melk. Door het zilte karakter van de Kanaaleilanden komen er meer dan tien grassoorten en meer dan twintig soorten kruiden voor. In de melk en de boter komt dit ten volle terug. Vandaar de naam A2-melk. Anders dan de melkproducten uit het schap in de supermarkt. Gemaakt van A1-melk.

In 2016 heeft Mathijs de Haan koeien van het eiland Guernsy  geïmporteerd en zoveel mogelijk de omstandigheden van het eiland in zijn bedrijfsvoering doorgevoerd. Het weiland wordt bemest met stalmest, compost, Keltisch zeezout vol waardevolle mineralen en met magnesium. De koeien krijgen alleen gras, klaver, kruiden, hooi en luzerne, een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Ook is er aandacht voor het water dat de koeien drinken en wordt het Keltische zeezout over het gras gestrooid.

In de boerderijwinkel worden zoveel mogelijk producten van de A2-melk verkocht: rauwe melk, roomboter, kaas, yoghurt, kwark etc.

Het verhaal van het roomijs en de bonbons van Tamminga, Puur Genieten:

Dankzij de biologische A2-melk, als grondstof voor het roomijs en de bonbons, krijgen de producten een volle en rijke smaak, en het is ook nog eens erg gezond.

VERKOOPPUNTEN

Boerderijwinkel Ecoboerderij de Haan,
Verhuizensestraat 10, 4031 KS Ingen
(open: woensdag t/m zaterdag ; check de website)

Slagerij de Geer,
Dr Slotemaker de Bruïneplein 9, Veenendaal

Tamminga, Puur Genieten
Kerkewijk 76, Veenendaal (met ijs en bonbons)

PRODUCENT

Ecoboerderij de Haan – Ingen

www.ecoboerderij-dehaan.nl

 

KEURMERK

 
Ecoboederij de Haan Koeien