HB KURK

Kurk is hét plantaardige alternatief voor leer. Kurk is een 100% natuurlijk, veganistisch, dier- en milieuvriendelijk product. Modieus, sterk, licht en flexibel. Maar ook recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Duurzaam, zacht en elastisch, vlekbestendig en brandvertragend. Je reinigt kurk heel eenvoudig met water en een beetje zeep. De tassen en de portemonnees worden gemaakt in Portugal. Daar wordt al heel erg lang gebruik gemaakt van de schors van de kurkeik (Quercus suber).

Deze boom mag eerst ongehinderd minimaal 25 jaar groeien, daarna wordt de schors verwijderd.

Na 9 jaar is de schors weer volledig aangegroeid. Dit ritueel kan 15 keer herhaald worden tijdens de hele levensduur van de boom. De schors kan voor vele doeleinden gebruikt worden zoals uiteraard de bekende kurk in de wijnfles, vloeren, tassen, kleding en huishoudelijke attributen.

Door de aanschaf van een van de kurken producten draag je je steentje bij aan het behoud van de kurkwouden in Portugal en daarmee aan een hoge mate van CO2-absorptie.

Je ondersteunt  de traditioneel werkende kurkboeren en het leefklimaat van veel inheemse diersoorten.

VERKOOPPUNTEN EN INFORMATIE

HB Kurk & Keramiek, Manillastraat 7 – IJsselstein

Indien u naar een specifiek artikel op zoek bent kunt u per email contact opnemen voor advies over het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Renate Offermans & Marc Veldstra.

info@hb-kurk-keramiek.com

HB Kurk

Betuwse Krenkelaar Appelcider