RIJK GEDECOREERD SERVIES UIT TUNESIË

Het assortiment van schalen, kommen en borden ontstaat door een selectie van lokale producten uit Tunesië en ontwerpen van Westerse vormgevers in Tunesië te laten maken. De artikelen zijn functioneel, decoratief en van natuurlijke materialen.

HET VERHAAL

De schalen, kommen en borden worden door de pottenbakkers uit Tunesië nog steeds handmatig vervaardigd. Vervolgens wordt alles gedecoreerd met kleurrijk glazuur, stuk voor stuk, allemaal met de hand. Dat maakt de schalen allemaal net een tikkeltje anders waardoor het servies een persoonlijk karakter krijgt. Pottenbakken is een traditioneel ambacht waar de hele familie aan meewerkt. Daarom is de werkplaats vaak gewoon aan huis. In Tunesië heerst grote werkeloosheid en nog steeds hebben veel mensen geen scholing gehad. Traditioneel ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch een inkomen te verdienen.

De importeur Twinning Compagny werkt volgens de Fairtrade principes: geen kinderarbeid en de makers krijgen -vooraf- een eerlijke prijs. De Twinning Compagny handelt zonder tussenpersionen en staat in direct contact met de producenten ter plekke. Door kennis en ervaringen over te brengen op de producenten ter plekke, kunnen zij beter inspelen op de westerse markt. Met deze benadering verbetert hun ondernemerschap en levensstandaard.

VERKOOPPUNTEN

  • in de winkel van Veenendaal4Fair aan de Achterkerkstraat 14 in Veenendaal (samen met de Bombardon)
  • via de webshop: www.twinningshop.nl

IMPORTEUR

Betuwse Krenkelaar Appelcider