SEEPJE

Het begon in maart 2013, toen Melvin en Jasper op televisie zagen hoe mensen in Nepal natuurlijk zeep maakten van vruchtenschillen. Schillen van de Sapindus mukorossi vrucht om precies te zijn. Melvin en Jasper kwamen in contact met Hari de Nepalese schillenboer, en besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen richting Nederland te verschepen. Ze zagen een kans om hier mensen blij te maken met een wonderschoon product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren!

Inmiddels zijn er elf verschillende Seepjes, verkrijgbaar bij zo’n 1400 winkels in Nederland en België. En dat vinden we belangrijk. Want hoe meer mensen Seepje gebruiken, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mensen en het milieu.

HET VERHAAL

Seepje gebruikt alleen de beste natuurlijke ingrediënten en samen betalen ze daar een eerlijke prijs voor. Zoals de schil van de Sapindus mukorossi vrucht, die in overvloed aan bomen in India en Nepal groeit. Wanneer deze superschillen water zien, een natuurlijke vorm van zeep aan die je kleding heerlijk schoon én zacht maakt.Door daar een eerlijke prijs voor te betalen krijgen de Sapindus bomen meer waarde en blijven ze behouden. Het proces van oogst en verwerking is ecologisch gecertificeerd. Ook hebben onze ingrediënten een significant lagere impact op het afvalwater dat vanuit jouw huis ‘t riool instroomt.
De verpakking is gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland. Dus stop je trommel goed vol met was en doseer de aanbevolen hoeveelheid Seepje in ‘t zeepbakje van je wasmachine. Zapp naar je favoriete wasprogramma, en draaien maar…

VERKOOPPUNTEN

PRODUCENT

Seepje voor thuis