TAMMINGA, PUUR GENIETEN – VEENENDAAL

ROOMIJS EN BONBONS MET A2-MELK. HOE BIJZONDER!

Tamming, Puur Genieten uit Veenendaal was de eerste ijsmaker in Nederland die voor zijn roomijsbereiding A2-melk gebruikte. Die melk is een veel gezonder initiatief. Afkomstig van de Ecoboerderij de Haan uit Ingen (in de Betuwe). Op zijn beurt de eerste biologisch gecertificeerde boerderij met A-2 melk. Twee unieke verhalen bij elkaar.

HET VERHAAL ACHTER DE A2-MELK VAN DE ECOBOERDERIJ.

Om melk te produceren hebben koeien een belangrijk gen nodig. Gebleken is dat dit gen door de tijd is veranderd. De meeste koeienrassen leveren daardoor de A1-melk die wij -normaliter- in de supermarkt halen. Uit onderzoek is gebleken dat op het (Engelse) eiland Guernsy een beschermd ras koeien rondloopt die biologische, gezonde A2 melk produceren.

Boer Mathijs de Haan heeft de Guernseykoeien geïmporteerd en heeft zijn bedrijfsvoering er op aangepast om de kudde zuiver te houden. Feitelijk wordt de situatie op het eiland geïmiteerd: zoveel mogelijk buiten grazen, alleen gras, klaver, kruiden, hooi en luzerne. De bemesting is van stalmest, compost, Keltisch zeezout en zeewater vol mineralen!

HET VERHAAL VAN HET ROOMIJS EN DE BONBONS VAN TAMMINGA, PUUR GENIETEN:

Dankzij de biologische A2-melk, als grondstof voor het roomijs en de bonbons, krijgt het een volle en rijke smaak, en is ook nog eens erg gezond.

De chocolade is van de cacaobonen die altijd te herleiden zijn naar een boer in Tanzania, aangesloten bij de Biolands Group. Onze Tanzania-chocolade van de Biolands-plantages is een prachtig voorbeeld van origine chocolate. En Fairtrade. Dus de boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn cacaobonen. De smaak ervan wordt bepaald door de bodemgesteldheid en het klimaat. Onze origine chocolate uit Tanzania is zeer zuiver van smaak.

Tamminga logo ijwsinkel

VERKOOPPUNT

Tamminga, Puur Genieten
Kerkewijk 76 (met terras)
3904 JE Veenendaal

puurtamminga.nl