BETUWSE MOLENS – INGEN (BETUWE)

HET VERHAAL

Het is van alle tijden dat op windkracht graan tot meel wordt gemalen. Met name voor de bakkers uit het dorp of de regio. Nu wordt dit ambachtelijk gemalen meel op de molens verwerkt in onder meer broodmixen, cake en koekmixen. Mixen om thuis met die lekkere recepten aan de gang te gaan voor een geweldig resultaat.

In Ingen – bij Rhenen, overkant van de Rijn- staat de molen ‘Op Hoop van Beter’. Eén van de drie samenwerkende Betuwse molens. De andere molens zijn: ‘De Hoop’ in Culemborg en ‘De Bouwing’ in Geldermalsen.

De korenmolen ‘Op Hoop van Beter’ is een stenen stellingmolen. De geschiedenis van de molen gaat ver terug tot in de Middeleeuwen. Na enkele malen verbouwd te zijn, zijn in de vorige eeuw de wieken eraf gehaald en is de molen voorzien van een dieselmotor. Met behulp van de (toenmalige) gemeente Lienden en de Stichting Vrienden van de Ingense Molen wordt in 1985 de molen in zijn oorspronkelijke staat hersteld , een nieuwe kop geplaatst, ‘de roeden gestoken ‘ en kon de molen weer meel malen. De molen is te bezichtigen.

INFORMATIE EN VERKOOP

www.betuwsemolens.nl
 

Molen Op Hoop van Beter
Kerkpad 7
4031 MA Ingen

 

KEURMERK

Betuwse molen ingen