Zwartekoffie

Jij goede koffie en de mensen in Costa Rica een beter leven.

Zwartekoffie doet niet aan FairTrade koffie, maar aan Direct Trade koffie! De mensen van Zwartekoffie kiezen ervoor om koffie direct te kopen van lokale boeren. Ze willen graag een relatie aangaan met de leveranciers en ze een goede prijs geven voor de koffie. Ze zijn niet geïnteresseerd in labeltjes, maar wel in de kwaliteit van de koffie en de kwaliteit van leven van de koffieboer. Direct dus, geen tussenmannetjes, maar eerlijke koffie met impact. Impact direct op de plek van productie.

Zwartekoffie is betrokken bij de koffieproductie van begin tot het einde. Ze bezoeken de koffieplantage regelmatig, ze houden een vinger aan de pols met betrekking tot de kwaliteit. Importeren doen ze via een betrouwbare partner. Ze zijn er trots op dat ze de eigen koffie importeren!

 

Het verhaal

In 2013 woonden Joffrey Vermeule met zijn vrouw en kinderen in Costa Rica. In Tuis, een klein dorpje op het platteland, kwamen zij in contact met de mensen van Café Misión en zagen ze wat voor impact zij hadden en hebben op de inwoners van het dorp.

Zij werken in de koffievelden, krijgen daar inkomen van, maar Café Misión investeert direct weer in sociale projecten in het dorp. Ouderenactiviteiten, hulpprojecten voor de inheemse bewoners van het land. Ze zetten zich in voor betere leefomstandigheden, door koffie te verkopen.

Daar willen we met Zwartekoffie een bijdrage aan leveren. Zo vergroten we de impact op de plaats van productie. Jij goede koffie, de mensen in Costa Rica een beter leven. Klinkt als een win-win.

Joffrey kwam Stean Fasol tegen en zij besloten samen verder te gaan met Zwartekoffie en een bijdrage te leveren aan de verbetering van de lokale leefomstandigheden.

VERKOOPPUNTEN

Zie voor verkrijgbaar en informatie:

https://www.zwartekoffie.nl/waar-is-zwartekoffie-te-koop-in-nederland/

PRODUCENT

Nieuwe Kazernelaan 2 D-86
6711 JC Ede

Telefoon: 0318-260 000

E-mail: info@zwartekoffie.nl

KENMERK

– Direct Trade met herkomst