TÉ DE ORIGIN

Té de Origen is thee met een verhaal over mensen en product. De thee wordt biologisch geteeld door lokale boeren en verwerkt en verpakt in Sri Lanka, om fairtrade ingekocht te worden. Er vindt dus géén productie plaats in Nederland. Zo wordt ervoor gezorgd dat de boeren trots zijn op hun product, dat er zoveel mogelijk omzet achterblijft in het land van herkomst en dat we kunnen genieten van thee met de allerhoogste kwaliteit.

De nieuwe Té de Origen fairtrade thee is leverbaar in het traditionele theezakje in enveloppe en als piramidezakje. Té de Origen kent 10 heerlijke smaken.

HET VERHAAL

Eén van de belangrijkste partners in Sri Lanka is Greenfield Bio Plantations. De theeplantages liggen aan de zuidoostelijke rand van het Centraal Massief in Sri Lanka, in het Uva hoogland district, beroemd om zijn thee.
De Fairtrade Social Premium wordt rechtstreeks betaald aan de Social Comittee van Greenfield. De theeboeren en theeplukkers beslissen actief mee over de besteding van deze ontwikkelingspremie, ondermeer voor verbetering van het onderwijs, infrastructuur en medische zorg.

Thee van te d origen

VERKOOPPUNTEN

*in de winkel van Veenendaal4Fair aan de Achterkerkstraat 14 in Veenendaal (samen met De Bombardon)

* in supermarkten en natuurwinkels

KEURMERKEN

GEPA the fairtrade company logofair for life logo

IMPORTEUR