STADSBROUWERIJ VEENENDAAL

Een ambachtelijk product met smaak gemaakt.
In 2016 is Glenn van de Velde begonnen met z’n grootste passie: ambachtelijk bier brouwen. In het brouwproces met diverse stappen van koken en koelen komen de bieren in drie lager tanks om te rijpen alvorens -met trots- het eindproduct te bottelen. In 2020 heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Maar wat gebleven is, is het enthousiasme en de voortdurende zoektocht naar nieuwe smaken. Het brouwhuis is door hem zelf ontwikkeld. Naast alle apparatuur voor het maken van heerlijke bieren, is er een proeflokaal gerealiseerd. Een lekkere proeverij in het proeflokaal met de verschillende biersmaken en de nodige hapjes maken dit tot een belevenis.

HET VERHAAL:

stadsbrouwerij Veenendaal bier

In het kader van het Gilbertjaar 2019 in Veenendaal -de viering van de 500ste verjaardag van Gilbert van Schoonbeke- is er een intense samenwerking ontstaan met de Antwerpse Stadsbrouwerij ’t Pakhuis en de brouwerij Ghoplin (nu Stadsbrouwerij). Het Antwerpse tripelbier met boekweit en de Veenendaalse variant -uiteraard- met turfmout.

Sinds begin dit jaar bestaat het assortiment uit: Gouden Gilbert blond met een hoge gisting en een licht kruidig karakter; Stoute Sanne blond, krachtig donker bier met de smaak van pure chocolade en espresso; Weizen Walter met de smaak van een klassieke Weizen met fruitige hopsoorten. Onlangs is er aan toegevoegd: Tripel Thomas met Thomas van IJssalon ZAZU Veenendaal aan het Thommesplein. Het bier is 9.0% met de zoete smaak van honing en de kruidigheid van turf.

VERKOOPPUNTEN

DuZa4Fair, Passage 24 – Veenendaal
(onderdeel van het Trefpunt#duurzaam)

Stadsbrouwerij Veenendaal, Wildeman 5, 3905 TK Veenendaal / webshop

Voor diverse andere verkooppunten zie de website van de stadsbrouwerij

PRODUCENT

Stadsbrouwerij Veenendaal

Mix E free kruiden