GEURIGE THEE MET EEN VERHAAL – UIT VEENENDAAL!

i Do! is een belofte, een commitment aan de planeet, aan de natuur én aan de medemens. Organic Flavor Compagny (OFC) in Veenendaal gelooft niet in de ratrace naar de laagste prijs, in het indekken van risico’s door aansprakelijkheden terug de keten in te duwen of in het gebruik van aroma’s en additieven.

Biologische landbouw speelt een onmisbare rol in de verduurzaming van de voedselvoorziening. Daarbij gaat het niet alleen om het niet gebruiken van pesticiden maar om de vier grondbeginselen, het erfgoed van de biologische beweging: gezondheid, ecologie, billijkheid en zorg.

De kracht van de natuur. Planten hebben niks anders nodig dan zon, water en een gezonde, vruchtbare bodem én de tijd om te groeien. Dat maakt deze (kruiden)thee  zo rijk van smaak. Zij gebruiken voor de thee alleen biologische grondstoffen en monitoren dit ook. Uitgaan van de smaak en kracht van de gebruikte kruiden en specerijen. Geen toevoegingen van aroma’s.

En de verpakking? Aan elk theezakje zit een koordje van biologisch katoen, vastgemaakt met een knoopje. Wel even het etiketje eraf halen voor je het bij het gft afval doet. De folie is van biologisch afbreekbaar materiaal.

Het verhaal

Sinds 1979 worden de grondstoffen uit landen als Vietnam en Egypte gehaald. Het mengen en verpakken heeft plaats in Veenendaal.

Vietnam: De ingrediënten voor de (kruiden)theeën groeien rond 5 dorpen in de provincies Lạng Sơn en Yên Bái in Noord-Vietnam. In de wildpluk gebieden staan prachtige groene thee bomen. In eeuwen oude bossen groeien de hoge steranijsbomen. Ook de kaneel, gember en geelwortel groeien hier. Een gezonde en vruchtbare bodem staat garant voor de beste kwaliteit. De wildpluk gebieden zijn biologisch gecertificeerd.

Al meer dan 40 jaar wordt in Vietnam ingekocht. Kleinschalige landbouw of wildpluk. Voor de producten wordt een eerlijke prijs betaald. Deze decennia lange samenwerking en eerlijke handel geeft inkomenszekerheid voor de toekomst van vele boerengezinnen.

Egypte: Kruiden uit de woestijn. Citroengras, hibiscus, lemongras, zoethout en kamille. Allemaal fijne en smaakvolle kruiden en specerijen afkomstig van ca. 100 contractboeren uit Egypte van de oases Fayoum en Minya of van de Sekem farm Wahat Al Bahareya.

Op deze Sekem farm, direct naast Cairo gelegen, en op de andere Sekem boerderijen werken ruim 2.000 mensen in verschillende bedrijven. Van katoen tot verse groente en fruit en van kruiden- en specerijen tot farmaceutische producten.

Een prachtig en divers project waar boeren, telers, verwerkers en bewoners in harmonie samen werken en leven. Er zijn scholen voor de kinderen, er is beroepsonderwijs en er is een gezondheidscentrum voor de werknemers en hun familie.

VERKOOPPUNTEN

DuZa4Fair, Passage 24 – Veenendaal
(onderdeel van het Trefpunt#duurzaam)

voor andere verkooppunten zie  https://i-do.bio/waar-te-koop/

KEURMERK

PRODUCENT

Organic Flavour Compagny – Veenendaal

Betuwse Krenkelaar Appelcider