FORTUNE KOFFIE

EEN DUURZAME KOFFIEAUTOMAAT MET FAIRTRADE KOFFIE.

Een specialist in koffieautomaten en koffie! Fortune produceert in eigen beheer de koffieautomaten. Met korte transportlijnen. Dus duurzaam. Er zijn zoveel opties dat er altijd een geschikte automaat voor het bedrijf, het kantoor of in de horeca tussen zit.

HET VERHAAL

De koffie is natuurlijk Fairtrade gecertificeerd. Dat betekent dat de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen en ondersteund worden op sociaal en economisch gebied. Zoals onderwijs voor de kinderen en betere arbeidsomstandigheden.

Maar er is meer.
Met 3.000 koffieplanten voor in totaal 100 gezinnen startte Fortune in 2010 de ondersteuning van een nieuw, ambitieus project van de Uganda Child Care Foundation (UCCF) onder leiding van pastor Fred. Door zelf koffie te verbouwen en verkopen zouden deze Oegandese gezinnen in staat zijn zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Een droom die inmiddels voor veel meer gezinnen is uitgekomen. Want in de provincie Rakai zijn nu 1.000 koffieboeren actief en produceren zoveel kwalitatief goede koffiebonen, dat waarschijnlijk nog dit jaar de koffie vanuit Oeganda in ons assortiment wordt opgenomen.

Om kwaliteit én kwantiteit in koffiebonen te bereiken, is er natuurlijk meer nodig dan een aantal koffieplanten. Vandaar dat wij de Oegandese koffieboeren al van het begin af aan trainen, adviseren en ondersteunen met praktische middelen. Zoals de opslag en het transport naar de haven.

Verschillende boeren produceren al 500 kilo koffie per jaar. Zo’n koffieoogst is voldoende om een gezin in Oeganda van een goed basisinkomen te voorzien. Met de extra financiële ondersteuning van Fortune Coffee kan het project zich weer verder ontwikkelen. De sorteermachine voor koffiebonen was al besteld Met het kapitaal kan de sorteermachine ook geïnstalleerd worden, de vrachtwagen aangeschaft en blijft het mogelijk om de koffiebonen rechtstreeks van de koffieboeren van ons project af te nemen.

De in Rakai geteelde Robusta koffiebonen zullen binnenkort in een nieuwe melange verwerkt worden met Arabica koffiebonen. Deze nieuwe koffiesoort in ons assortiment is dan verkrijgbaar via de koffieleverancier bij jou in de buurt.

VOOR INFORMATIE EN VERKOOP

Fortune Coffee
Regio Wageningen – Veluwe
De Smalle Zijde 17
3903 LM Veenendaal
www.fortune.nl

PRODUCENT

logo Fortunekoffie

KEURMERK

UTZ logo keurmerk