AUSTRALIAN HOMEMADE

Liefde voor eten en innovatieve merken

Australian is één van de merken van Food Experience. De wereld afstruinen op zoek naar de beste telers van cacaobonen is voor de chocolatiers een combinatie van plicht en plezier. De samenstelling en de landen van de koffiebonen is op de verpakking, middels de unieke herkomstcode, terug te vinden. De theeplantages in China en Sri Lanka zorgen voor biologische en Fairtrade thee. Voor de ijsvarianten worden uit diverse landen de producten verzameld.

Australian Homemade heeft sinds een aantal jaren haar hoofdvestiging in Veenendaal.

HET VERHAAL

De koffiebonen van Australian zijn 100% biologisch geteeld. Zonder gebruik van pesticiden, kunstmest en andere chemische middelen. Voor de biologische koffie wordt gekozen voor schaduw in plaats van pesticiden. Deze traditionele, natuurlijke manier van verbouwen heeft een kleinere opbrengst koffie, maar levert een betere kwaliteit op. Door schaduwplanten en bodembedekkers groeit de koffiebes minder snel en krijgt daardoor meer tijd om volledig te rijpen.

Naast verantwoord ondernemen vindt Australian het ook belangrijk om te investeren in goede doelen. Bij aankoop van Australian koffie worden er verschillende projecten gesteund waaronder Rainforest Projects. Dit project zet zich onder andere in voor het behoud van het tropische regenwoud en de bedreigde Sumatraanse orang-oetans.

VERKOOPPUNTEN

www.australianhomemade.com

PRODUCENT

Food Experience B.V.
Plesmanstraat 31 – Veenendaal

KEURMERK

Betuwse Krenkelaar Appelcider