YET FAIR JEWELS – CULEMBORG / FAIRPLAZA

‘Een wereld met respect voor mens en milieu en op een eerlijke manier zaken doen’

De basis van Yet Fair Jewels wordt gevormd door een duurzame samenwerking met vrouwenprojecten in diverse landen in Latijns-Amerika. Vanuit deze basis krijgen de Latijns-Amerikaanse vrouwen economische onafhankelijkheid, zodat een betere maatschappelijke positie wordt verkregen. Met een aantal talentvolle gemotiveerde zilversmeden is een platform opgezet. De zilverproducenten kunnen hier hun kennis en vaardigheden inzetten voor een smaakvolle collectie. Iedere producent heeft zijn eigen specialiteit en vaardigheid. Vaak gebaseerd op generatie lange tradities.

De collectie is afgestemd op de westerse landen om zoveel mogelijk de verkoop te stimuleren. Yet Fair Jewels ondersteunt de producenten met het ontwikkelen van een meer efficiënte bedrijfsvoering, het geven van donaties en renteloze leningen. Dit alles om de leef- en arbeidsomstandigheden te verbeteren, machines aan te schaffen, goede werkplaatsen te bouwen.

HET VERHAAL

Liliana en Juan wonen met hun zoon en dochter in een buitenwijk van een gemoedelijk dorp. De benedenverdieping bestaat uit twee slaapkamertjes met een voorportaaltje waar gekookt en gegeten kan worden. Boven op het dak bevindt zich de werkplaats en een stukje waar gewassen wordt. Het idee was dat beneden gewoond zou worden, maar door omstandigheden is dat er bij ingeschoten. Liliana en Juan hebben zilver leren bewerken van hun ouders. Ze zijn talentvolle vaklieden die hun ambacht goed ontwikkeld hebben. Kwalitatief hoogwaardige zilveren sieraden maken.

Yet Fair Jewels ondersteunt het gezin nu met de bouw van het huis en de werkplaats, zodat er lucht en licht komt in dit gezin. Terugkerende bestellingen door samen nieuwe collecties te ontwerpen geeft vertrouwen in de toekomst en ruimte om plannen te maken. Dit is de kracht van Fairtrade ondernemen.

INFORMATIE EN VERKOOP:

www.yetfairjewels.com

Yet Fair Jewels
Fair Plaza / groothandel
Culemborg

logo Yet Fair Jewels