Tahoua Import

De kracht van vakmanschap en zelfstandigheid onder moeilijke omstandigheden.

Landen als Niger, Burkina Faso en Mali behoren tot de Afrikaanse Sahellanden. Zijn verstoken van een haven en hun economische positie is slecht. Er heerst een woestijnklimaat met minimale regenval van 200 tot 600 mm per jaar.

Kenmerk is verder het lage scholingspercentage en de afwezigheid van gezond drinkwater voor velen. Slechts 3% van de oppervlakte van Niger is te gebruiken als landbouwgrond! Kunstnijverheid en vakmanschap, het antwoord in een samenleving waar weinig industriële ontwikkeling bestaat en waar grote werkloosheid heerst. Vooral in een collectief, een coöperatief verband en met ondersteuning van externe partijen als Tahoua Import kan hun onderlinge samenwerking, marketing, innovatie en kwaliteitsverbetering worden gestimuleerd.

Het verhaal

Een voorbeeld is het traditionele vlechtwerk dat door vrouwen wordt uitgevoerd. Sinds de extreme droogte van tientallen jaren geleden is gezocht naar een model om een aantal coöperaties van diverse dorpen rond de stad Agadez – grootste stad van noordelijk Niger, met elkaar te laten samenwerken. Zo’n 3.000 vrouwen en mannen zijn hierbij aangesloten. Met behulp van training, scholing en veel inspanningen is een mooie, eigentijdse collectie ontstaan van duurzame materialen. De Doumpalm is de leverancier voor het vlechtwerk. Leer in combinatie met het materiaal van de Doumpalm geeft leuke accenten aan een product. 

Sinds 2007 is het merk Tavie ontstaan. Tavie (Frans) is het motto ‘om steeds je leven in eigen hand te nemen’. De mannen in dit gebied delven zeepsteen uit de groeven in het Air-gebergte. Een moeilijk en arbeidsintensief proces. Fraai gekleurde sjaals met de Touareg motieven. Vrouwen werken aan het verven van textiel en bedrukken de authentieke symbolen van de steden op de sjaals.

VERKOOPPUNTEN

  • Wereldwinkel Veenendaal, Achterkerkstraat 14 in Veenendaal (gevestigd in het pand van de Bombardon)
  • Tahoua Import / webshop, Korte Scheidingsweg 35, 3312 JM Dordrecht
  • Tahoua Import / groothandel, Fairplaza – Culemborg

Importeur: Tahoua import – Dordrecht. (geen verkoop aan particulieren)

https://www.tahouaimport.nl/

EXPOSANT

Fair Plaza
Beesdseweg 54104 AW
Culemborg
Nederland

0345-200201

info@FairPlaza.nl

 

 

 

 

 

KEURMERK