Zeepfabriek Suver

(H)eerlijke, duurzame zeep die helpt om armoede in de wereld weg te wassen.

De zepen worden met de hand in een kleine oplage gemaakt van zuivere, biologische grondstoffen. De zepen zijn bijna allemaal vegan; een aantal zepen zijn daarvan uitgezonderd, omdat ze biologische honing bevatten. Bewust is er voor gekozen om palmolie-vrije zepen te maken.

Meer weten over de ingrediënten, die worden gebruikt? Op de website staat een overzicht van ALLE ingrediënten. Achter elke foto meer informatie over het betreffende ingrediënt.

https://zeepfabrieksuver.nl/ingredienten/

De zepen worden niet getest op dieren en de ingrediënten die ze gebruiken zijn eveneens dierproefvrij. Het logo laat goed zien dat zij dit als Zeepfabriek Suver allemaal belangrijk vinden. “Suver” is een Fries woord en de Nederlandse betekenis ervan is onder andere “zuiver”. De link tussen zuiver en zeep is natuurlijk snel gemaakt; zeep reinigt en wast schoon.

De zepen worden verpakt met enkel een jute touwtje en een label van FSC-gecertificeerd kraft-papier. De drukker is milieu gecertificeerd. Er wordt volledig met plantaardige middelen geproduceerd, dus zonder schadelijke oplosmiddelen zoals Isopropyl alcohol en voor het printen wordt bio-inkt gebruikt. Ook zijn zowel de zepen als het verpakkingsmateriaal plastic vrij.

Het verhaal

Sita en Johanna Veenstra zijn twee zussen uit Friesland. Al sinds lange tijd zijn beiden geïnteresseerd in het verantwoord omgaan met de aarde en alles wat daarop leeft en groeit. In hun zoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten stuitten ze op het zelf maken van zeep op basis van plantaardige olie en natuurlijke ingrediënten. Zonder synthetische toevoegingen.

Met hun zepen willen de zussen nog een stap verder gaan met invulling te geven aan maatschappelijk bewust en betekenisvol ondernemen. In februari 2017 maakten de zussen een reis naar de Filipijnen. Daar hebben zij ook allebei hun ‘sponsor’ dochters ontmoet. Voor hen erg bijzonder om een klein stukje van hun leefwereld te beleven. Soms ook ontzettend indrukwekkend en aangrijpend om te zien en te ervaren onder welke zware omstandigheden veel mensen daar moeten (over)leven. Met de verkoop van hun zepen willen Sita en Johanna anderen mee laten profiteren en daarom wordt een deel van hun winst gedoneerd aan goede doelen. Voor meer informatie zie de website https://zeepfabrieksuver.nl/bezoek-michelle-tolentino-made-in-hope/

PRODUCENT

Zeepfabriek Suver
Humaldawei 32A
9131 ER Ee
06 – 1202 1743

info@zeepfabrieksuver.nl

https://zeepfabrieksuver.nl/

KENMERK

– Duurzaam product

 

Zeepfabriek Suver