WWF – Duurzaame Persoonlijke Verzorging

Persoonlijke verzorging kan ook duurzaam.

(volgens het WWF:  Stichting Het Wereld Natuur Fonds-Nederland)

 

Tanden poetsen, scheren, make-up verwijderen, voor de meeste mensen een dagelijkse bezigheid. Maar heb je ook wel eens bedacht hoeveel afval je produceert met de verpakkingen waarin deze producten geleverd worden? Voor velen zijn er duurzame alternatieven en we hebben zelfs een paar recepten om bijvoorbeeld je eigen deodorant of lippenbalsem te maken.

Het verhaal om bijvoorbeeld zelf deodorant te maken

Wil je minder plastic gebruiken en af van de spuitbussen met drijfgassen? Maak dan je deodorant zelf. Dat scheelt wegwerpverpakkingen. En een eigen deodorant kan je van natuurlijke ingrediënten maken. Het is super simpel en hij werkt heel goed! Hoe?

Kokosvet

Doe water in de steelpan en breng dit zachtjes aan de kook. Doe 3 eetlepels kokosvet in het vuurvaste schaaltje en zet dit in het hete water zodat het kan smelten.

Maizena en baking soda

Doe er 3 eetlepels maizena en 3 eetlepels baking soda bij.

Lekker geurtje!

Voor een lekkere geur kun je er ook nog 5 druppels etherische olie bij doen, bijvoorbeeld lavendelolie.

Nog even wachten

Roer alles tot een glad papje, schenk het in je lege potje en zet het potje daarna in de koelkast om de deo op te laten stijven.

Daarna kun je het in je badkamer zetten en de deo met je vingers (of een spateltje) over je oksels smeren. Klaar!

 

Voor méér interessante tips en andere weetjes. https://www.wwf.nl/kom-in-actie/met-tijd/tips-gedrag/duurzame-tips-voor-persoonlijke-verzorging

 

Duurzame verzorgingsproducten uit de WWF webshop

https://www.wwf.nl/webshop

 

Opvouwbaar tasje Free the Sea – Walvis   € 8,95

Ondanks het verbod op plastic tasjes in de winkels is het nog steeds één van de meest gevonden wegwerpartikelen op onze stranden. Blijf NEE zeggen tegen plastic tasjes en zorg dat je voortaan altijd zo’n handig opvouwbaar tasje van WWF bij je hebt. Op het tasje staat een mooie afbeelding van de walvis, een van de dieren die bedreigd wordt door de plasticsoep.

Het tasje is bovendien gemaakt van rPET; gerecycled PET van o.a. frisdrankflessen.

 

Voor meer informatie zie www.wwf.nl

VERKOOPPUNTEN

De WWF webshop:

https://www.wwf.nl/webshop