WERFZEEP

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Al de zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. De kracht van een goede, verzorgende zeep begint bij de basis: de plant. Behalve de honingzeep en -shampoo zijn alle zepen veganistisch.

In de zeepziederij wordt alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst gewerkt en worden geen onnodige stoffen toegevoegd. Er wordt samengewerkt met telers die dezelfde overtuiging hebben en daarbij plukken we een deel van de planten in het Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht.

Het verhaal

Werfzeep is in 2009 ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Tijdens een reis door Canada die zij en Laurens maakten belandde ze op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan.

Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep, die in de douche en bij de gootsteen lag, zacht en verzorgend voor haar huid. Van kleins af aan geplaagd met eczeem was zeep al jaren uit den boze, maar deze zeep bleek een heel ander verhaal dan de soorten waar ze tot dan toe kennis mee had gemaakt, en die haar voornamelijk een trekkerige huid bezorgden.

Zeep gemaakt van oliën is een volstrekt ander product dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Deze ontdekking was genoeg voor Evelien om geheel in de ban te raken van zeep, het ambachtelijke zeepzieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid.

Ze begon haar zepen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht; Werfzeep. Inmiddels worden met een klein team alle zepen met de hand gemaakt vanuit het zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht.

De uitgangspunten van het begin zijn alleen maar sterker geworden: rijke grondstoffen maken rijke zeep. Zij willen op die manier een bescheiden steentje bijdragen door zeep te maken die voor iedereen goed is. Goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd de ingrediënten telen. Werfzeep is zeep zoals zij die in de schappen hadden willen vinden. Nu maken ze het zelf, zonder concessies!

VERKOOPPUNTEN

DuZa4Fair, Passage 24 – Veenendaal
(onderdeel van het Trefpunt#duurzaam)

EkoPlaza

Voor diverse andere verkooppunten zie de website https://www.werfzeep.nl/nl/verkooppunten/verkooppunten-in-utrecht/

PRODUCENT

Werfzeep Utrecht

Werfzeep Logo

Werfzeep