DOPPER

DE DUURZAME DESIGN WATERFLES

“Ik zag een schokkende documentaire over de enorme hoeveelheid plastic afval die zich een weg weet te banen naar onze oceanen. Daar verandert al die troep onze wateren in een plastic soep. Tegelijk viel het me op hoeveel plastic flesjes voor bronwater mensen dagelijks weggooien, terwijl het beste drinkwater in veel landen gewoon uit de kraan komt. Je kunt wel zeggen dat ik me hierbij ongemakkelijk voelde. Ik moest er iets aan doen!” Dit is het verhaal van Merijn Everaarts.

Zo werd het idee voor een herbruikbare  fles geboren. Deze drinkfles wordt duurzaam geproduceerd in Nederland – Emmen (Original) en in China (Steel). Dopper Original is gemaakt van:

  • Polypropyleen (plastic nummer 5) voor het flesgedeelte en de dop, dit is een veilig plastic dat gerecycled kan worden.
  • ABS (plastic nummer 9) voor de witte cup.
  • TPE – SEBS (plastic nummer 7) voor de de afdichtringen in dop & cup.

Al onze Doppers voldoen aan de Europese (No 1935/2004) en Amerikaanse (FDA) regelgeving. Dit houdt in dat deze geschikt zijn bevonden voor contact met dranken en eetwaar. De Dopper is BPA, Ftalaten & Lood vrij. Deze materialen zijn speciaal gekozen omdat ze 100% recyclebaar zijn en vrij van schadelijke stoffen en giftige weekmakers.

HET VERHAAL

De grootste reden voor het bestaan van Dopper is de enorme hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen produceren: wereldwijd wordt slechts 1% van dit plastic gerecycled. 50% van het plastic wordt na gebruik direct weggegooid.

Per dag verdwijnen er vrachtladingen plastic (vaak onbedoeld) in onze oceanen; via straat, sloot, rivier en zee.

DOPPER FOUNDATION

Met de koop van een Dopper steun je direct de projecten van Dopper Foundation. Gefinancierd door 5% van de netto verkoopomzet door Dopper Foundation te investeren in onderzoek en kennis over plastic in onze oceanen en de drinkwaterprojecten. Daarnaast help je de komende drie jaar zo’n 100.000 Nepalezen aan schoon drinkwater. Want Dopper Foundation steunt tevens de drinkwaterprojecten van Simavi in Nepal.

VERKOOPPUNTEN

  • de winkel van Veenendaal4Fair aan de Achterkerkstraat 14 in Veenendaal (samen met de Bombardon)
  • enkele verkooppunten in Veenendaal zoals Mission Mode, Corridor, Veenendaal
  • via de verkoopshop van Dopper shop.dopper.com

PRODUCENT

dopper logo

dopper flessen