BE O BOTTLE

Uw drinkfles van suikerriet is cool!

Elk jaar wordt er meer dan 350 miljard kilo plastic geproduceerd. Meer dan 99% van het plastic wordt gemaakt uit aardolie en dat leidt tot gigantisch veel CO2 uitstoot.

Plastic producten worden vaak slecht ontworpen, waardoor recyclen lastig wordt en veel plastic wordt verbrand of gedumpt. Deze drinkfles Be O bottle wordt gemaakt van suikersap en melasse, reststromen die overblijven wanneer de rietplant tot suiker wordt gemalen. Het suikerriet groeit in Brazilië dus gewoon voor de voedselproductie, in dit geval voor de productie van rietsuiker. Het wordt niet speciaal geplant om er producten van te maken. De plant groeit snel, waarvoor het alleen maar een beetje regenwater en veel zon nodig heeft.

Het suikerriet wordt verbouwd volgens strenge normen die mens en natuur beschermen. Zo mag het suikerriet niet verbouwd worden op de grond van natuurgebieden en zijn er eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden voor de boeren. De boerderijen worden door een derde partij gecontroleerd.

De drinkfles wordt in Nederland gemaakt en geassembleerd bij een sociale werkplaats.

De vorm van de dop zorgt ervoor dat de fles makkelijk is mee te nemen of aan je tas te clippen met een karabijn. Het innovatieve mondstuk heeft een lagere schroefdraad, waardoor je hem makkelijk schoon kan maken. Plus, het drinkt ook een stuk fijner! Door de drinkfles in het midden uit elkaar te schroeven krijg je twee bekers en kan jij je favoriete drankje delen met je vriend of vriendin. Proost!

Het verhaal.

Het begint met suikerriet. Tijdens de groei zet de plant CO2 om naar sucrose, een vorm van suiker. De planten nemen ook méér CO2 op dan tijdens het productieproces wordt uitgestoten. Na de oogst wordt de plant eerst gemaald tot rietsuiker. Bij dat proces blijven er twee reststromen over: suikersap en melasse. Vervolgens het fermenteren en destilleren van de reststromen. Op deze manier worden het suikersap en de melasse omgezet in bio-ethanol. Daaruit wordt vocht onttrokken. Zo ontstaat bio-polyethyleen: het materiaal waarvan de drinkfles wordt gemaakt.

Het bio-polyethyleen wordt (in korrelvorm) met de boot naar een fabriek in Didam vervoerd. Hier worden de korrels tot de drinkfles onderdelen gevormd.

Op een sociale werkplaats in Zutphen worden de onderdelen in elkaar gezet en verpakt. Het resultaat: een klimaatpositieve en 100% recyclebare fles, gemaakt van de reststromen van suikerriet van duurzame landbouw

Door reststromen te gebruiken wordt bijgedragen aan afvalvermindering. Hoe minder er van de plant overblijft, hoe minder er weggegooid hoeft te worden. Win-win!

Bij een duurzame waterfles hoort een duurzame verpakking. Daarom zijn de verpakkingen gemaakt van Paperwise: een recyclebare mix van landbouwafval en FSC-gecertificeerd papier. Dit materiaal is klimaatneutraal en gemaakt met 100% groene stroom. De verzenddozen zijn gemaakt van Cradle to Cradle-gecertificeerd karton.

Tot slot. Door samen met Trees fort he Future een boom In Afrika te planten voor elke verkochte drinkfles, wordt het effect verdubbeld. Een boom neemt jaarlijks meer dan 15 kilogram CO2 op. Dat is genoeg om je mobiel twintig jaar op te laden! Kijk op het filmpje op de website https://beolifestyle.com/nieuws/1-fles-1-boom/

VERKOOPPUNTEN

DuZa4Fair, Passage 24 – Veenendaal
(onderdeel van het Trefpunt#duurzaam)

PRODUCENT

BE O Hoofdkantoor
Nieuwe Marktstraat 54
6511 AA Nijmegen
Nederland

E-mail:
info@beolifestyle.com

Telefoonnummer:
+31 (0)24 203 00 24

Betuwse molen ingen