Op maandag 24 juni organiseert het CLV voor alle Veenendalers een vrolijke Zomer Fair in Downtown Veenendaal. Van 13:00 – 16:00 uur verkopen CLV-leerlingen mooie tweedehands spullen, groenten, producten van lokale ondernemers en vogelhuisjes.

Voor de leerlingen is het de afsluiting van hun eerste jaar als ondernemer van de talentklas Economics & Social Business (ESB). Docent Diederik van Stempvoort is enthousiast over deze praktijklessen: “De leerlingen leren sociaal ondernemen en moeten daarom soms lef hebben, leren om te gaan met teleurstellingen en af en toe ook successen vieren… Ook ontmoeten ze andere ondernemers, maken ze kennis met werelden en mensen waarvan ze soms niet eens wisten dat ze bestonden. Alles bij elkaar een fantastisch traject om mee te maken.”

De Zomer Fair draait om meer dan alleen winst maken; ook duurzaamheid, lokaal ondernemerschap en samenwerken zijn belangrijke waarden. Daarom wordt samengewerkt met de Restore Kringloop en Veenendaal4Fair.

Wat is er nog meer te verwachten op deze markt? De bezoeker kan een henna-tekening laten aanbrengen en er wordt naast producten van lokale ondernemers en vogelhuisjes, ook ijs en zelfgemaakte sushi verkocht. Uiteraard is de bar van Downtown open voor een goede kop koffie, is er muziek en kan de bezoeker ook nog een rondleiding krijgen langs de expositie van Stichting de ZilverKamer. Allemaal ingrediënten voor een vrolijke Zomer Fair!

Artikel delen