Een gedeelte van het Trefpunt#duurzaam is opnieuw ingericht en dient nu als informatiecentrum. Bezoekers kunnen hier met al hun vragen over duurzaamheid terecht.

Bewustwording is de sleutel. Daarom is er met de nieuwe inrichting van het pand (samen met de etalage aan de overzijde) in de Corridor/Passage, op de hoek van de Tuinstraat, veel aandacht besteed aan verschillende duurzame projecten. Initiatieven zoals de kledingruiltas en deelauto richten zich op MEER delen, dat is namelijk een hele praktische oplossing volgens de vrijwilligersorganisatie.

Veenendaal4Fair zet zich al heel wat jaren in voor een leefbare, duurzame wereld en doet dat aan de hand van de 17 Werelddoelen. Zij zetten zich in om de doelen op lokaal niveau door te voeren met handige, haalbare adviezen. Wim Bakker, initiatiefnemer van Veenendaal4Fair: “Op microniveau kun je al bijdragen om Veenendaal duurzamer te maken.”

0318 Duurzaam

‘Laat eerst de grote vervuilers maar eens stappen zetten’ en ‘ik wil niet te veel inleveren op de kwaliteit van leven’ zijn veelgehoorde opmerkingen. In het informatiecentrum 0318 Duurzaam laten ze zien dat die zaken goed naast elkaar kunnen bestaan. En dat je zeker niet altijd hoeft in te leveren op kwaliteit.

Wandel gerust eens binnen. Niet alleen voor informatie, ook je oude elektrische apparaten en gereedschap kun je inleveren. De openingstijden vind je onderaan op deze pagina.

De nieuwe styling is uitgevoerd door Sharon Berkhout uit Veenendaal van Maxx Styling > www.maxx-styling.nl

Voor informatie kan gemaild worden naar info@veenendaal4fair.nl

Artikel delen