Leuke workshop over spinnen van wol – donderdag 14 september van 19.00 tot 21.30 uur

In het Trefpunt#duurzaam, Passage 24 / hoek Tuinstraat in Veenendaal wordt door Carla van Laar, kunstenares uit Veenendaal, een workshop over het spinnen van wol gehouden. Spinnen is een oude techniek om van vezels draden te maken. In het begin om een stokje of spintol en later ontstonden er de spinnenwielen.

Wij gaan het met een spintol doen en gebruiken daarvoor ruwe schapenwol. Soms ook nog wat andere materialen.

Heb je zelf een spinnenwiel en weet je niet hoe dat moet, neem het spinnenwiel dan mee naar de workshop. Ik kan je wat technieken bijbrengen. Thuis wat verder oefenen en je hebt voor je het weet een flinke klos wol waarmee je kunt breien, haken of weven.

Kosten incl. spintol en een hapje en een drankje.: 15,00 euro per persoon.

Aanmeldingen: via info@veenendaal4fair.nl

Artikel delen