Ontdek de waarde van wol tijdens een inspirerende avond met Inge Visser van Studio Namenia! Op donderdag 8 juni bieden wij een unieke lezing en workshop aan, gepresenteerd door de getalenteerde Inge Visser. We trappen de avond af met een boeiende lezing genaamd “De waarde van wol”. Vervolgens duiken we dieper in de wereld van wol tijdens een workshop. Mis deze kans niet om meer te leren over wol en de creatieve mogelijkheden die het biedt!

Schrijf je vandaag nog in voor deze bijzondere avond met Inge Visser van Studio Namenia. Lees hieronder meer over de inspirerende avond!

19:15 – 19:45 Lezing “ De waarde van wol”

Er is een overvloed aan wol in Nederland. Een grondstof met heel bijzondere eigenschappen. Toch belandt er jaarlijks nog heel veel wol op de afvalberg. Tijd om ons af te vragen: wat is de waarde van wol? En wat kunnen wij zelf doen met wol? Hoe krijgt wol meer waarde?
Textielkunstenaar Inge Visser werkt al ruim 12 jaar met Nederlandse wol. Onder de naam Studio Namenia ontwerpt en maakt zij kunstwerken en producten van vervilte wol. Ook doceert zij om het ambacht van het wolvilten en wol bewerken springlevend te houden. In deze lezing vertelt Inge met veel passie, humor en kennis over de wonderlijke wereld van wol. Meer willen weten over Inge Visser? Bekijk haar website https://www.studionamenia.nl

20:00 – 22:00 Workshop Naaldvilten voor beginners

Tijdens deze workshop leer je de basis van het naaldvilten, ook wel droog vilten, prikvilten of needle felting genoemd. Het is een bijzondere techniek, waarbij je wol vilt met behulp van een viltnaald. Deze viltnaald heeft speciale weerhaakjes, waarmee je de wolvezels aan elkaar kunt laten hechten.

We starten met een uitleg over het naaldvilten met voorbeelden erbij. Daarna ga je zelf aan de slag met wol. Eerst gaan we oefenen met de basistechniek van het naaldvilten. Daarna maak je één of meer kleine (basis)vormen, zoals een bol en een hartvorm. Ook oefenen we met het naaldvilten op een plat vlak. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren wol, geverfd en ongeverfd.

Wil je weten wat je allemaal kunt doen met droog vilten met de viltnaald? Meld je dan aan voor deze boeiende workshop!

Praktisch

Tijd: 19:15 – 22:00

Locatie: De workshop vindt plaats in het informatiecentrum Lokale Duurzame Doelen van het Trefpunt#duurzaam, Passage 24 in Veenendaal.

Kosten: Meedoen kost slechts €10,00. Bij deze workshop is een kopje koffie of thee inbegrepen.

Aanmelden kan via info@veenendaal4fair.nl

Artikel delen