Het Bedrijf Wollaa, eigenaar Ans Gademan, is begonnen met het ontwikkelen van producten om de allerkleinsten te ondersteunen met de kracht van de natuur. De Wollaa’s zijn speciaal ontworpen voor pasgeborenen en zijn gevuld met natuurlijke schapenwol. Ze bestaan uit dragers, slapers en nog veel meer voor de allerkleinsten. Uit onderzoek blijkt dat wol een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van pasgeborenen en daarom is het de missie van Wollaa om zoveel mogelijk ouders en kindjes kennis te laten maken met deze producten.

Wollaa werkt uitsluitend met diervriendelijke schapenhouders uit de directe omgeving en maakt gebruik van biologisch katoen en gifvrij wafelkatoen. Alle stoffen worden geïmporteerd uit Turkije en het garen is zelfs gemaakt van gerecyclede petflessen. De Wollaa’s zijn voor 100% recyclebaar en natuurlijk afbreekbaar, waardoor de footprint van het bedrijf laag blijft.

Positieve eigenschappen van Wollaa’s

 

De Wollaa’s hebben ook verschillende positieve eigenschappen zoals ventilerend door de natuurlijke schapenwol, zachte materialen, temperatuur-regulerend (koelt bij warmte, verwarmd bij kou), en zijn wasbaar in de wasmachine. Daarnaast zijn ze duurzaam en worden ze handgemaakt in een Nederlands naaiatelier door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wollaa draagt bij aan het beter achterlaten van de wereld voor de generaties na ons, door zorg te dragen voor het gehele productieproces. Dit komt terug in de selectie van materialen, de reinigingsmethoden van de stoffen, de lokale productie en de sociale impact van het atelier, maar ook in de verpakkingen die ze gebruiken.

De Wollaa’s zijn verkrijgbaar in de kleuren ecru, taupe en grijs en op aanvraag kunnen er aanpassingen worden gedaan aan de bestaande collectie. Bezoek de website van Wollaa voor meer informatie over deze bijzondere producten: www.Wollaa.nl

Ontdek nu de unieke combinatie van duurzaamheid, comfort en gezondheid met Wollaa in het informatiecentrum Lokale Duurzame Doelen van het Trefpunt#duurzaam, Passage 24 in Veenendaal. In het informatiecentrum zijn de producten van Wollaa volop in de maanden mei en juni te vinden!

 

Artikel delen