Graag stellen wij je voor aan Eric Reede, een kunstenaar die na 17 jaar in Japan te hebben gewoond, terugkwam naar Nederland op zoek naar een nieuwe plek. Bij toeval kwam hij terecht bij het naaiatelier van Veenendaal4fair en raakte hij geïnteresseerd in duurzaamheid.

Op een dag bezocht hij het textielmuseum in Tilburg waar hij in aanraking kwam met tuften en wol. De combinatie van Veenendaal4Fair, restpartijen en het textielmuseum bracht hem ertoe zijn zoektocht voort te zetten en uiteindelijk Andre, de eigenaar van een tapijtfabriek, te vinden. Andre heeft geregeld wol over waarvan Eric gebruik kan maken.

 

ToEric Reede kunstenaaren Eric in aanraking kwam met tuften en wol, ging hij verder op zoek naar mogelijkheden om duurzame meubels te maken. Hij onderzoekt momenteel of het mogelijk is om meubels te ontwerpen die gemakkelijk zelf te repareren zijn en buiten de mode staan. Het idee is dat het een kunstwerk wordt dat over een langere tijdspanne haar waarde blijft behouden.

Naast het maken van duurzame kunstwerken, heeft Eric een passie voor community art projecten. Door het opzetten van deze projecten wil hij anderen inspireren om zich ook te richten op duurzaamheid en zo bij te dragen aan een betere wereld.

Kunstenaars beheersen de kunst om de wereld vanuit een totaal ander standpunt te bekijken, simpelweg omdat het hoort bij het maken van kunst. Kunst ontstaat. Eric gebruikt zijn kunst om mensen bewust te maken van duurzaamheid en het belang van het hergebruiken van materialen. Door middel van zijn kunst hoopt hij een voorbeeld te zijn voor andere kunstenaars en mensen te inspireren om ook bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Eric en zijn kunstwerken zijn de komende periode te vinden in het informatiecentrum Lokale Duurzame Doelen van het Trefpunt#duurzaam, Passage 24 in Veenendaal!

Mis het niet en kom langs van woensdag t/m zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Artikel delen