Tijdens de opening van het nieuwe pand van Speyk – nieuwerwetse ICT aan de Plesmanstraat in Veenendaal gaf de directeur Almar te Nijenhuis aan dat er meubels en kantoorinrichting was overgebleven na de verhuizing. Alles nog in prima conditie maar bij Speyk ICT overbodig geworden. Angelique Ottens van Maatschappelijk Netwerk Veenendaal heeft de vrijwilligers van Veenendaal4Fair in contact gebracht met Speyk en konden zij nieuwe barkrukken, een TV scherm, een kapstok, ladeblokken, een whiteboard, diverse kasten en stoelen ophalen.

Prima bruikbaar in het Informatiecentrum duurzaamheid en circulariteit. Over een paar weken een nieuw onderdeel in het Trefpunt#duurzaam in de Passage 24 in Veenendaal. Met onder meer het Duurzaamheidscafé 2.0. De nieuwe manier om met elkaar de discussie aan te gaan over belangrijke thema’s in het programma Global Goals; de landelijke 17 Sustainable Development Goals (SDG’s ).

Het mooie hiervan is dat we hergebruik stimuleren en een win-win situatie creëren. Speyk heeft er baat bij. Het bedrijf houdt er een goed gevoel aan over wetende dat hun mooie spullen een tweede leven krijgen bij een goed doel. Zij sparen ook geld uit want er zijn geen containers nodig. Een paar organisaties in Veenendaal, zoals Veenendaal4Fair en Mozaiek038 werden enorm geholpen.

Alleen maar door als bedrijf het contact te leggen met Angelique Ottens van het Maatschappelijk Netwerk Veenendaal. Waar heel veel maatschappelijke organisaties inmiddels hun wensen kenbaar hebben gemaakt.

Voor meer informatie: Angelique Ottens. Mobiel: 06 – 38 35 13 04 of mail naar angelique@maatschappelijknetwerkveenendaal.nl

Artikel delen