Wie bij duurzaamheid meteen aan groen denkt, zal verheugd zijn over het initiatief van Veenendaal4Fair om op woensdag 5 oktober een plantenruilbeurs te organiseren. Zo haalt iedereen op een laagdrempelige manier de natuur in huis, terwijl het gebruik van grondstoffen en de verwerking van afval beperkt blijven. Een extra duurzame gedachte, dus.

Duurzaam je huis opfleuren.
Het leuke aan planten is dat ze zichzelf vermeerderen, zonder dat je daar nu echt veel moeite voor hoeft te doen. De tuin of de vensterbank groeit alleen niet mee en zo breekt vroeg of laat het moment aan om stekjes af te splitsen. Die vinden tijdens de plantenruilbeurs van Veenendaal4Fair heel makkelijk hun weg naar andere liefhebbers. Omgekeerd zorgen zij voor andere mooie inbreng om huis en tuin op te fleuren. Dit groene ruilsysteem past prima in de Duurzaamheidsweken Veenendaal, waar dit evenement deel van uitmaakt. Planten, stekjes, zaadjes, potten en aanverwante attributen zijn allemaal welkom, voor binnen of buiten. Zo groeit de natuur letterlijk voor iedereen.

Gezellige middag
Veenendaal4fair organiseert de plantenruilbeurs op woensdag 5 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in het Trefpunt#duurzaam aan de Passage 24 in Veenendaal, op de hoek van de Tuinstraat. Vrije entree en het feit dat niemand zich vooraf hoeft aan te melden versterken het laagdrempelige karakter. Bovendien staan koffie, thee en vruchtensap voor de bezoekers klaar, alles om er een gezellige middag van te maken. Ook al heeft niet iedereen groene vingers, hier valt altijd iets te halen en/of te brengen. Kosteloos.

Over Veenendaal4Fair
Consumenten en ondernemers bewust van de mogelijkheden om eerlijk, duurzaam en verantwoord bezig te zijn, daar ligt het speerpunt van Veenendaal4Fair. Deze vrijwilligersorganisatie grijpt daarom de Duurzaamheidsweken Veenendaal met beide handen aan om een groot aantal leuke activiteiten op touw te zetten, waar de deelnemers kennismaken met verrassende alternatieven die uitstekend in het dagelijks leven passen. Dat varieert van zelf producten maken en circulariteit in gebruik tot ‘omdenken’ over thema’s als klimaat en ecologische voetafdruk. Nuttig, inspirerend en goed voor zowel de samenleving als de planeet. Veenendaal4Fair verlaagt de drempel voor iedereen die daaraan zijn steentje wil bijdragen.

Artikel delen