Wij zijn tegen VERSPILLING. Ook van restmaterialen als stoffen (jeans), reclamedoeken en banners. Daarom verkopen de deelnemers van het CirculairAtelier van Veenendaal4Fair hun zelf gemaakte producten. Als (laptop)tassen, poefjes, manden, placemats en servetten. Maar ook kleding die weer een nieuwe look is gegeven.

Vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei 2022 van 10.00 tot 16.00 uur

Pop up Store Duurzame artikelen, Passage 24 in Veenendaal.

Let’s Do it Fair is de slogan van de internationale World Fairtrade Day op 14 mei 2022. Rechtvaardige prijzen voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden voor de koffie, thee en de chocolade die zij produceren. In de supermarkten te koop met een Fairtrade keurmerk. Boeren die een fatsoenlijke prijs ontvangen kunnen zich immers klimaatvriendelijke landbouw veroorloven.

De slogan kan feitelijk doorgetrokken worden naar het behalen van de klimaatdoelen op lokaal en regionaal niveau. De klimaatimpact hebben we zelf in de hand: minder CO2 uitstoot. Met het gebruiken van (fossiele) energie is zo’n 11% van de CO2 uitstoot in Nederland afkomstig van nieuwe spullen en kleding. Een kwart daarvan neemt de kleding voor z’n rekening.

Koop minder spullen, koop 2e hands, leen, deel en ruil. Onderhoud spullen goed en repareer. Dan doe je er langer mee en heb je minder nodig. *

Met deze ‘Pop up Store duurzame artikelen’ wil Veenendaal4Fair het signaal afgeven dat –bij het ontwerpen en maken- serieus nagedacht moet worden over het circulair maken van producten. Op welke manier is het her te gebruiken nadat het wordt afgedankt.

De deelnemers van het CirculairAtelier van Veenendaal4Fair staan vrijdag 13 en zaterdag 14 mei a.s. klaar om u te ontvangen.

*bron: Milieu Centraal – Klimaatklappers

Artikel delen