In het naaiatelier van Veenendaal4fair werd een workshop georganiseerd voor jongeren van Netwerk voor Jou. Ze gingen aan de slag met lappen stof die gedoneerd zijn, met restmateriaal werken is ook duurzaam. Daarmee gingen ze hun eigen tas in elkaar zetten. De één had meer ervaring met de naaimachine dan de ander maar dat maakte niet uit. De vrijwilligers van het naaiatelier ondersteunden de jongeren waar nodig. Geconcentreerd gingen ze aan de slag maar daarnaast was er ook ruimte voor een gezellig gesprek. De avond is voorbij gevlogen en aan het einde stond bijna iedereen met een zelfgemaakt exemplaar buiten.

Het initiatief kwam van de organisatie Netwerk Voor Jou en de workshop is gefaciliteerd vanuit Veenendaal4fair. Organisaties die interesse hebben of meer informatie willen ontvangen over het naaiatelier en de mogelijkheden kunnen contact opnemen.

 

Artikel delen