Op 13 oktober, tijdens de Duurzaamheidsweken Veenendaal 2021, is het Duurzaamheidscafé in de centrale hal van de Cultuurfabriek weer van start gegaan.
Wethouder Engbert Strobosscher nam de opening voor zijn rekening. Later ontving hij uit handen van Ida Marsman van het IVN Veenendaal-Rhenen de nieuwe fietsroute : het Duurzame Ommetje Veenendaal. Ook werd er een pubquiz gespeeld met -soms pittige- vragen over klimaat en duurzaamheid.

Op zoek naar duurzame producten

Mieke Post, coördinator DuZa4Fair met de eerlijke honing van De Werkbij - Veenendaal

Mieke Post, coördinator DuZa4Fair met de eerlijke honing van
De Werkbij – Veenendaal

Een aantal lokale, regionale ondernemers en organisaties die langs de fietsroute zijn gevestigd mochten zich presenteren. Ook de winkel van Veenendaal4Fair: DuZa4Fair in de Passage 24 in Veenendaal (hoek Tuinstraat met achterzijde naast HEMA Veenendaal). Een winkel waar je veel inspiratie kunt opdoen om op een andere, meer duurzame manier te gaan winkelen. De ‘andere’ waterfles gemaakt van suikerriet. Zeep en shampoo die ambachtelijk, biologisch is gemaakt. Zonder de plastic toevoegingen, die in het riool terecht komen. Lekkere fruitsappen uit de buurt of een biertje van de lokale Stadsbrouwerij. Kortom. Heel veel leuke producten, die ook als cadeautje fijn zijn om te ontvangen.

Artikel delen