Woensdagmiddag 13 oktober komt de Zooizoeker naar het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost. Nooit van gehoord? De Zooizoeker is een heel bijzonder en zeldzaam dier dat leeft van afval. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom bij deze voorstelling. Kom kennismaken met het beest en help mee om de Zooizoeker te laten groeien!

Zwerfvuil kom je overal tegen. De een stoort zich daar enorm aan, een ander wordt er verdrietig van. Maar er zijn er ook die proberen iets te veranderen. Drie creatieve geesten uit Veenendaal staken de koppen bij elkaar en het resultaat is een vrolijke, interactieve voorstelling voor de jeugd, ‘De Zooizoeker’. Tijdens de Duurzaamheidsweken Veenendaal 2021 beleeft het stuk zijn première met drie voorstellingen. Twee keer wordt ‘De Zooizoeker’ voor en met de leerlingen van School Juul uitgevoerd. De derde keer is in het Ontmoetingshuis. Kaarten voor die voorstelling kosten € 3,50 en zijn te bestellen via www.ontmoetingshuis.nl.

Schrijver Guus van Reenen schreef voor de gelegenheid het scenario. Tijdens de voorstelling gaan zo’n veertig kinderen samen met de creatieve duizendpoten Gaby Jansen en Suzanne Visscher aan de slag. Langzaam ontstaat de Zooizoeker, opgebouwd uit restmateriaal en zwerfvuil. Om hem tot leven te laten komen is de hulp van de kinderen onmisbaar. Suzanne: “Zonder de kinderen gaat het beest niet leven.”

Gaby Jansen is acteur, entertainer, theatermaker en regisseur. Een man met een hoofd boordevol creativiteit. Suzanne Visscher is beeldend kunstenaar en geeft allerlei cursussen en workshops voor zowel kinderen als volwassenen. “Creatieve ontwikkeling is voor kinderen essentieel! Het geeft hun fantasie een boost, en de resultaten zijn vaak verbluffend mooi”, zegt Suzanne.

Voorstelling ‘De Zooizoeker’
Woensdag 13 oktober van 15.00 tot 16.00 uur
Een interactief programma voor kinderen vanaf 6 jaar.
Kaarten à € 3,50 bestel je via www.ontmoetingshuis.nl

Artikel delen