Op 13 oktober, tijdens de Duurzaamheidsweken Veenendaal 2021, gaat het Duurzaamheidscafé na lange tijd weer open. Als vanouds in de centrale hal van de Cultuurfabriek. Om 20.00 uur gaat het programma van start, de zaal is open vanaf 19.30. Het wordt een gevarieerd programma met voldoende ruimte voor uitwisseling en ontmoeting. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Wethouder Engbert Strobosscher neemt de opening voor zijn rekening. Aansluitend is er een duurzame pubquiz. Niemand staat er alleen voor, er wordt gespeeld in groepjes van twee. Wat weet iedereen na de lange coronaperiode nog te antwoorden? Alles met een luchtige toets uiteraard.

Na de pauze presenteert het IVN een nieuwe fietsroute: het Duurzame Ommetje Veenendaal. Deze route voert langs lokale bedrijven en organisaties, waar ook de nodige boodschappen ingeslagen kunnen worden. Om een idee te krijgen van wat je onderweg zoal tegenkomt, presenteren een aantal van die bedrijven zich ook tijdens deze avond.

Leuk om alvast te weten

In samenwerking met het FabLab van de bibliotheek komen er in november workshops en bijeenkomsten waar deelnemers fijnstofmeters kunnen maken. Begin 2022 worden de resultaten van de metingen gedeeld.

Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen van diverse pluimage die willen laten zien welke mogelijkheden er zijn om duurzamer te leven.

Artikel delen