Waar voorheen de focus op fairtrade lag, richt de organisatie zich nu op een veel breder pallet. Van zeep tot aan servies, voor alles is ook een duurzamere keuze. Het beginpunt van verandering is goede informatie want het is soms best lastig voor de consument om te weten waar ze moeten beginnen. Op de vernieuwde site van Veenendaal4fair kun je allerlei producten vinden waar een verhaal achter zit en hebt de optie om het gelijk te bestellen.

Op het gebied van voedselproductie- en consumptie is duurzaamheid ook van steeds groter belang aan het worden. Uit onderzoek van het CBS[1] bleek dat ruim één op de drie volwassenen minder vlees is gaan eten. Wim Bakker, voorzitter van Veenendaal4fair, geeft zijn kijk op het belang van duurzaam omgaan met eten. En we zoomen in op één van de duurzame initiatieven in Veenendaal.

[1] Onderzoek uit 2020

Artikel delen