Steeds meer mensen willen de herkomst weten van allerlei producten, zoals voedsel of kleding. Maar ook op andere momenten kiezen mensen liever voor duurzame alternatieven. Als Veenendaal4Fair helpen we daarbij door duurzame mogelijkheden het podium te geven. Dat doen we op diverse manieren, zoals door het delen van informatie over het bestaan en de verkrijgbaarheid  van lokale, regionale, biologische en/of fairtrade  producten op deze website.

Nieuw is onze aanwezigheid binnenkort in het Trefpunt #duurzaam: het informatiepunt over duurzaamheid in de Passage/Corridor. In het pand waar vroeger Carel’s Corner gevestigd was, tegenover Appeltje-Eitje, komen voorbeelden te staan van de energiebesparende maatregelen die men kan nemen om de woning te verduurzamen. Wim Bakker: ‘Ook Veenendaal4Fair krijgt daar ruimte om duurzame producten aan te bieden, namelijk in de pop-up store #bétergeschikt. Het assortiment wisselt regelmatig, want we willen niet alleen producten verkopen, maar vooral de veelheid aan mogelijkheden laten zien. We hopen dan ook dat mensen regelmatig even binnenlopen om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en circulariteit bijvoorbeeld. Wij vertellen graag de verhalen achter die producten.’

Afgedankte banners, reclamedoeken en werkkleding krijgen een tweede leven als laptop-, boodschappen- of schoudertas, om maar iets te noemen. Of als bekleding van de zitjes in theater Lampegiet bijvoorbeeld. ‘Het blijft verrassend hoe vaak  als grondstof hergebruikt kan worden tot originele, praktische en unieke gebruiksvoorwerpen. Maar ook hoeveel duurzaam eten, drinken en kleding er al verkrijgbaar is’, aldus Bakker. Met zijn team enthousiaste vrijwilligers vertelt hij de verhalen achter de duurzame alternatieven al op www.veenendaal4fair.nl en straks dus ook ‘live’ in het Trefpunt #duurzaam, dat te zijner tijd geopend zal zijn op donderdag t/m zaterdag.

Artikel delen