Theater Lampegiet draagt graag bij aan verduurzaming. In samenwerking met Veenendaal4Fair zijn van overbodig geworden promotiemateriaal diverse meubelstukken opnieuw bekleed. Ter demonstratie van de mogelijkheden in het gebruik van duurzame producten bood Fair Food & More een smakelijke lunch aan.

 Tweede leven project
De spandoeken en banieren die theater Lampegiet gebruikt ter promotie van voorstellingen worden tegenwoordig niet meer weggegooid. Ze zijn gemaakt van wind- en watervast materiaal en zijn uitstekend geschikt voor hergebruik. Zodoende zochten Lampegiet directeur Patrick Marcus en Wim Bakker van Veenendaal4Fair een mogelijkheid om de doeken te hergebruiken in het theatergebouw zelf. Patrick Marcus: ‘Besloten werd de zitjes op de eerste verdieping te restylen, wat uitgevoerd werd door Be Funcky Fashion. Zij maken in samenwerking met Reinaerde meubilair, tassen en etuis die onder andere bij De Bombardon te koop zijn.’ Marcus realiseert zich, dat duurzaamheid nog een kant heeft: ‘Minder gebruiken kost minder grondstoffen, dus we gebruiken inmiddels bewust veel minder verschillende doeken. In plaats van twee tot vier weken, blijven ze nu drie maanden hangen.’ Hij is blij met de samenwerking met Veenendaal4Fair en Be Funcky Fashion: ‘En we blijven nadenken hoe we verder samen kunnen werken.’ Wie ook spandoeken of roll-up banners over heeft en deze wil laten hergebruiken, kan contact opnemen met Veenendaal4Fair info@externalbot.com

 

Artikel delen