Wie op zoek is naar een uniek én betaalbaar cadeau, moet beslist eens binnenlopen bij de Zuivelhoeve in de Hoofdstraat. Eigenaresse Jolanda Kerseboom verkoopt – naast alle heerlijke kazen, lekkernijen en andere versproducten – unieke tapasschalen. Iedere schaal is met de hand vervaardigd door pottenbakkers uit Tunesië en vervolgens rijkelijk gedecoreerd met kleurrijk glazuur. Jolanda Kerseboom: ‘In Tunesië heerst grote werkeloosheid en armoede. Door deze schalen te kopen, kunnen hele families daar zelf voorzien in hun inkomen. De importeur die via Veenendaal4Fair deze schalen levert, garandeert dat de makers een eerlijke prijs krijgen én dat er geen kinderarbeid te pas komt bij de productie.’ De ambachtelijk gemaakte kommen en schalen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ze zijn zowel decoratief als functioneel. ‘Handgemaakte producten hebben sowieso karakter. En als je weet dat de maker er een goede prijs voor heeft gekregen, dan krijgt dit cadeau extra waarde. En onze hapjes smaken dan natuurlijk nóg lekkerder’, aldus Jolanda met een glimlach.

Artikel delen