Als onderdeel van de Week van de Landverhuizers werd op het terras van brasserie De Plantage aan de Markt in Veenendaal Gilbert’s Gulle Tafel gehouden. Ruim 170 mensen schoven aan bij deze langste tafel van Veenendaal. Ze genoten optimaal van het heerlijke weer, maar vooral van de lekkere hapjes en drankjes, die beschikbaar zijn gesteld door diverse supermarkten. de warenmarkt en een breed scala aan horecabedrijven en kookclubs uit Veenendaal. De gerechten werden bereid en/of uitgeserveerd door vrijwilligers van stichtingen en organisaties zoals Veenendaal4Fair, Reinaerde-de Bombardon, Goed voor Elkaar, Onder Ons, Philadelphia, Inloophuis De Zevensprong, Veens Welzijn en leerlingen van Het Perron.

Het was een feest van ontmoeting en verbinding, zoals één van de deelnemers het enthousiast verwoordde: ‘Iedereen zat door en naast elkaar: jong en oud, mensen met veel of weinig geld: dat maakte allemaal niets uit. Ik heb weer allemaal nieuwe mensen ontmoet en ook nog heerlijk gegeten. Ik hoop dat ze dit vaker doen, wat een feest!’

Als het aan ons ligt, dan krijgt dit initiatief de komende jaren dan ook een vervolg.

Foto: Rijnpost

Artikel delen