Tijdens de gezellige bijeenkomst van Gilbert’s Gulle Tafel werden ruim 100 Fairtrade bananen uitgedeeld, beschikbaar gesteld door Jumbo-Huibers uit Veenendaal. Deze supermarkt, met meerdere vestigingen in Veenendaal, kiest bewust voor een groot assortiment aan Fairtrade producten, waraonder Fairtrade bananen met het Max Havelaar keurmerk.

Jaarlijks eten we 720 miljoen bananen in Nederland. Dat zijn 42 bananen per persoon per jaar. Velen kozen al voor Fairtrade bananen, want daar zijn er 32 miljoen van verkocht. Dat leverde voor de boerenorganisaties en de plantages ca 1,7 miljoen dollar aan -extra- premie op. Het principe van Fairtrade is een eerlijke prijs krijgen voor je product en daar bovenop een premie. Werknemers krijgen daardoor een leefbaar loon en er wordt geïnvesteerd in het opknappen van huizen en een betere gezondheidszorg.

Artikel delen