Cider is een feestelijk en erg lekker drankje, dat zich verheugt in een groeiende populariteit. En de lekkerste cider van Nederland komt uit de Betuwe, is verkrijgbaar bij Veenendaal4Fair en heet Krenkelaar. Deze ‘heerlijke cider met een eerlijk verhaal’ ontving afgelopen september tijdens de landelijke ciderwedstrijd van de vakjury de derde prijs en van de publieksjury de eerste prijs. ‘Deze cider heeft een toegankelijke, milde appelsmaak en mooie mousse, die hem uitstekend geschikt maakt als feestelijk aperitief.’, zo oordeelde het publiek. Krenkelaar betekent ‘niet volkomen gaaf fruit’: fruit dat wel perfect van smaak is, maar net niet mooi genoeg voor de winkel. Mede om voedselverspilling tegen te gaan, maken Betuwse fruittelers, verenigd in de Coöperatie de Betuwse Fruitmotor, deze heerlijke cider van 100% Betuwse appels, zonder  kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen. Van de opbrengsten leggen de fruittelers ook nog eens bijenbosjes en bloemenranden aan, wat bijdraagt aan een grotere biodiversiteit. Krenkelaar is verkrijgbaar met of zonder alcohol en wordt onder andere verkocht in de winkel van Veenendaal4Fair, die gevestigd is in de winkel van de Bombardon aan de Achterkerkstraat 14. Hier zijn nog veel meer eerlijke en biologische (streek)producten te verkrijgen, zoals Veenendaalse thee van Natural Temptation.

Artikel delen