Bij Veenendaal4Fair wordt veel gedaan met hergebruik van restmaterialen. In het Circulair Atelier van Veenendaal4Fair weten vrijwilligers telkens weer nieuwe bruikbare artikelen te maken van stoffen die anders weggegooid zouden worden. Bijvoorbeeld de banieren van BDU-kranten die niet meer bestaan worden nu gebruikt om tassen van te maken. Maar ook andere materialen zoals de moutzakken van Stadsbrouwerij Veenendaal krijgen een nieuw leven.
Van elke stof wordt apart bekeken hoe het gebruikt kan worden en er wordt ook rekening gehouden met de opdruk. Op dit moment wordt er gewerkt aan okselkussens voor Ziekenhuis De Gelderse Vallei, ze bieden perfecte ondersteuning voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan.

Wim Bakker vertelt er enthousiast over in het artikel van de Rijnpost

Vrijwilligers gezocht voor het naaiatelier

Bij het naaiatelier in centrum Veenendaal werken vrijwilligers met verschillende achtergronden en ervaring. Iedereen krijgt les van kledingontwerpster Irma Borgsteede die ook vrijwillig voor de organisatie werkt. Mensen leren iets nieuws, het is leuk om te doen en fijn om met collega’s samen te werken.
Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag? Ervaring niet nodig. Wel les van Irma Borgsteede, een Veenendaalse modeontwerpster.
Bel naar Wim – 06 25 42 06 81 of mail voor meer informatie naar info@veenendaal4fair.nl

Heb jij nog restmaterialen liggen die misschien wel gebruikt kunnen worden laat het dan ook weten!

 

Artikel delen